mandag den 30. april 2018

Mandags Jam #13: Cover it up!

Det er mandag og tid til noget motherfucking jam, denne gang i cover version.

Personligt synes jeg der er en hårfin grænse mellem slatten efterligning og kreativ leg, når det kommer til coversange. Jeg synes først det bliver interessant, når sangen bliver krydret med artistens personlige præg, for at demonstrere, at sådan her kan sangen også lyde.

Det er faktisk ret sjovt, at jeg har haft det her indlæg liggende et par måneder, når jeg netop lige har skrevet noget om coversange for Lyd I Odense i forbindelse med, at Postmodern Jukebox har været forbi Posten. Det kan man jo eventuelt læse lige her.

Men anyways så har jeg i dagens anledning samlet 3 (ifølge mig) ret awesome cover versioner (og vil som bonus gerne lige nævne Taylor Swifts version af Drops of Jupiter, som man kan finde på Spotify lige her). Jeg synes de her sange viser, hvordan man kan gøre en sang sin egen, hvis man leger lidt med genre og lyd, men uden at gå for meget på kompromis med det originale nummer.

Jeg har jo lavet en ny playliste for 2018, der desperat trænger til noget indhold, så medmindre I vil have, at jeg skal lytte til de samme 4 sange på repeat indtil næste Mandags Jam (don't do this to me), så host op med nogle coversange for fanden!

State Champs - Stitches (Originalt sunget af Shawn Mendes)
Dette bliver interessant, fordi jeg ved der sidder et par Mendes fans og læser med (Hej Rikke og Sofie!), men jeg foretrækker måske den her version. Det er som om, at hvis man lige smider nogle guitarer indover, så bliver den her sang pludselig 1000 gange mere emo. Sangen får lige lidt ekstra edge, hvilket er perfekt til en rock and roller wannabe som mig. 

Alien Ant Farm - Smooth Criminal (Originalt sunget af Michael Jackson)
Nu er jeg jo ikke dum nok til, i fuld offentlighed, at sige Alien Ant Farm gør det bedre end selveste Michael Jackson, men mængden af power de tilføjer til denne sang er altså til at føle på. Tempoet er sat op, og the King of Pop bliver udskiftet med rock and roll. Dette cover har jo været så populært, at der sidder folk* derude, der kun kender AAF's version og ikke aner, det faktisk en Michael Jackson sang.

*Altså bevares, det er folk fra 9GAG, og de er fandme ikke stikprøve potentiale, så jeg ved ikke om denne observation overhovedet kan kobles til resten af verden.

HAIM - That Don't Impress Me Much (Originalt sunget af Shania Twain)
Her er et rigtig godt eksempel på, hvordan man også kan lave et cover, der faktisk nedtoner sangen fra den originale version, og der er her mere fokus på det analog lydbillede, hvilket passer perfekt til HAIM's stil. I stedet for den originale power-sang, så synes jeg de tilføjer en anden form for charme og følelse til sangen.

#ISurvivedMonday

Ingen kommentarer:

Send en kommentar