tirsdag den 26. december 2017

Neck Deep - The Peace And The Panic (album)

I august udgav pop-punk gruppen Neck Deep deres 3. album, The Piece and the Panic (2017), der fortsætter i fodsporet på deres tidligere albums Wishful Thinking (2014) og Life's Not Out To Get You (2015). Neck Deep lander i kategorien klassisk pop-punk på niveau med New Found Glory og As It Is og jeg vil vædde med, at dem, der ikke lytter til denne slags musik, heller ikke vil kunne høre en skid forskel på de forskellige bands, men som den pop-punk connaisseur jeg nu engang er, kan jeg i hvert fald godt høre forskel. Det meste af tiden.

Sagen er den, at jeg synes sangene fra Neck Deep's tidligere albums ofte glider sammen til en pop-punk masse, som jeg ikke ville kunne skille ad, om det så galt mit liv. Der er selvfølgelig kun 2 tidligere albums, så jeg ville have 50% chance for at overleve. Det er måske endda bedre odds, end jeg har i det virkelige liv...

Hvor the Peace and the Panic (2017) mangler lidt af charmen fra guitarerne og den mere rå og uproducerede fremstilling, der netop gør, at vi kan kalde det "punk" med en milliard citationstegn omkring - selvfølgelig - så er sangene på det nye album til gengæld meget mere forskellige og bevæger sig rundt i et bredere spektrum af en genre, der ofte kan være meget gentagende, for det utrænede øre.

Hvor jeg jo rynkede på næsen af New Found Glory, der i år udgav et røvsygt album med absolut ingen tegn på fornyelse, så skal Neck Deep alligevel have ros for at forsøge sig med en anden lyd og de formår at runde alle hjørner og kanter, uden det hverken bliver for rodet eller anderledes - og det er ærlig talt enhver fans drøm. 


In Bloom er et godt eksempel på denne nye lyd, der har været inspiration til resten af albummet. Med den får vi et indblik i, hvordan melodierne har fået lov til at brede sig mere ud; med flere lag og mere personlighed og det opvejer heldigvis for at guitarerne nu er mere i baggrunden og mere finpudsede end tidligere. 

"Sometimes at night I let it get to me
And sometimes I'm sure it gets to all of us
And last night it had me down, I'm feeling numb
I can try but sometimes that is not enough"
- In Bloom

The Peace and the Panic (2017) tager dig på en tur gennem livets op- og nedture, gennem typisk punk-pop lyd krydret med fornyelse og forbedring, dog uden tegn på overraskelser.
Neck Deep har formået at lave et album, som jeg sagtens kan differentiere fra de tusindvis af andre bands indenfor samme genre, som jeg lytter til - Hvilket ærlig talt er imponerende.


Det her er ikke alene det bedste Neck Deep nogensinde har lavet, det er muligvis også et af de bedste albums indenfor genren, der er udkommet i år og hvis pop-punk fyldt med catchy melodier er dit fucking jam, så vil jeg klart anbefale at blive venner med mig, men derudover også give the Peace and the Panic (2017) et lyt, for det er helt sikkert tiden værd. Jeg synes i hvert fald alle bør lytte til In Bloom, som er min personlige favorit på albummet.

Top 3 bedste: In Bloom, Wish You Were Here - Heavy Lies.
Top 3 værste: 19 Seventy Sumthin' - Where Do We Go When We Go - Critical Mistake.

Neck Deep er til dig, der godt kan lide: As It Is - New Found Glory - With Confidence

Ingen kommentarer:

Send en kommentar