mandag den 12. juni 2017

Mandags Jam #9: Summer Vibes

Selvom den danske sommer for længst officielt er begyndt, så føles det ikke helt som rigtig sommer endnu. Sommeren har jo vist sig fra sin typiske skizofrene side, hvor den helst gerne vil starte med at give dig en solskoldning, for derefter at kvæle dig med blæst og regn. Get your shit together, man.

Jeg er klar til at gå full-on sommer nu. Lige i tid til Tinderbox og Roskilde Festival.
MAKE IT HAPPEN.

Jeg kan jo desværre ikke styre vejret... eller min trang til pizza - men sommer stemningen kan vi da altid hjælpe lidt på vej, hvilket præcis er det vi skal i dag med denne omgang Mandags Jam!
Så find solbrillerne frem og forbered dig på en falsk forventning om 30 grader udenfor med disse 3 sange, samt jeres awesome forslag, som selvfølgelig vælter frem i kommentarfeltet lige om lidt!

#SlackerSummer

Fuld Effekt - Vandtæt
En kombination af funk og rap, præsenteret med hurtige rim og en masse humor. Man kan ikke lade være med at smile og værst af alt danse. Helst rigtig grimt. Ja, jeg har væltet unødvendigt meget rundt til den her sang de sidste par uger, til stor irritation for alle andre end mig selv. Men jeg er altså klar til at gå sommeren i møde med Fuld Effekt - og jeg kommer til at snakke meget mere om dem senere.

Miley Cyrus - Malibu
Da jeg anmeldte Harry Styles fantastiske debutalbum, nævnte jeg lige hurtigt Miley Cyrus, men jeg fik slet ikke sagt alt det jeg ville. Miley er startet forfra og selvom hun har mere tøj på nu, end hun har haft i lang tid, så er hun mere nøgen end nogensinde før. Malibu er en kærlighedssang om en masse tvivl, der bliver gjort til skamme af den store kærlighed. Sunget helt uden auto-tune, der normalt ødelægger alt det charmerende ved Mileys stemme (bare lyt til We Can't Stop). Her kan man endelig høre alle elementer af hendes stemme. Det hæse, det ru, følelserne der skinner soleklart igennem. Instrumentalt er det så simpelt som det kan være, men opbygningen af sangen er alligevel i stand til at give en kuldegysninger. Pop/rock møder country i denne nye version af Miley Cyrus og det er lige præcis sådan her hun bør opleves. Det er ren sommer!

 '
SAVEUS - Himalaya 
Alle snakker om Martin lige nu og med så meget talent, bliver jeg fandme også nødt til. Himalaya er den mest opløftende sang nogensinde. Og hvor Martin har skrevet den med henblik på sig selv og sin hurtigt voksende karriere, så er den også god til at beskrive den danske sommer. Den starter slow, lidt melankolsk... så begynder den langsomme opbygning, hvor man næsten ikke kan lade være med at klappe lidt med. Indtil den fucking eksploderer i blæseinstrumenter og gospelkor og det eneste man kan tænke er "YAAAAAAAAS". Hold kæft en vild sang, Martin! Jeg er totalt klar på at den danske sommer eksploderer med samme kraft som Himalaya. Bring it on!

#ISurvivedMonday

2 kommentarer:

 1. Spøjst, jeg har også tænkt på at lave en sommerliste, og flere af sangene på din liste skulle også være på min liste. Great minds, du!

  Du har dog glemt Weezers nyeste single, Feels Like Summer. Jeg. Kan. Ikke. Få. Nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Omg, det er jo den ultimative sommer sang!
   PERFEKT!

   Slet