mandag den 28. november 2016

Mandags Jam #3: Trip down memory lane

Det er sgu mandag igen og min primitive hjerne bliver lige overrasket hver gang.
Jeg har kigget lidt på sangene på Mandags Jam listen, og jeg har indset, at der er utroligt meget nyt musik på, hvilket er godt, men jeg synes, at vi mangler de der klassiske sange, som bare holder, på samme måde, som man aldrig kan gå galt i byen med en klassisk skinkepizza. 
Den liste skal helst ende med at være så alsidig, som mulig, så når de graver listen op om 100 år, så tror de, at det er en dybt forstyrret person, der har lavet den. Hvilket jeg altså ikke er. Virkelig.

Jeg kom til at henvende mig til mine forældre, for en second opinion, og så blev det pludselig et større projekt, hvor min mor var henne og grave samtlige CD'er frem fra gemmerne, og lige meget, hvor mange gange jeg sagde, at jeg kun skulle bruge 3 sange, så blev de ved med at smide det ene nummer efter det andet efter mig. Pludselig blev det sgu da også et svært valg for mig, for mine forældres musik, har jeg troldet rundt til, da jeg var mindre (og lidt mens jeg skrev det her), så det endte med at blive et trip down memory lane, hvor vi skulle indsnævre 200 sange (tak til mine forældre, for uendeligt mange forslag) til bare 3. Vi blev til sidst enige om, at vi hver især kunne vælge én sang, så jeg kunne få ro til at skrive det her, ellers var vi jo blevet ved i dagevis.

The Cure - Just Like Heaven
Denne sang er fra 1987 og mit forslag. For det britiske band, var det deres første amerikanske hit og forsangeren Robert Smith har også beskrevet nummeret, som et af deres stærkeste, og det forstår jeg virkelig godt. Det er et perfekt mandagsnummer og man (jeg) bliver så glad af at høre det.

Erasure - When I Needed You
Fra 1988 og min mors forslag. Et mere sørgeligt valg, men til gengæld en virkelig smuk sang. Udover at sætte den på Mandags Jam, så kommer den helt sikkert også på min Rainy Day liste, så jeg kan sidde og have det lidt emo til den, når det er nødvendigt.

Toto - Africa
Denne er fra 1982 og er min fars forslag. Det er en sang alle kender. Det bilder jeg mig i hvert fald ind, fordi Toto er blevet spillet ret meget hos mine forældre, da jeg var barn. Og sangen lå da også nr. 1 på US Billboard Hot 100 i 1983 (ikke at jeg kan huske det), men det burde betyde, at den er relativ velkendt. 

Kom endelig med jeres forslag til Mandags Jam, og man behøver ikke følge mit tema, man skyder bare løs, og så klapper jeg enten i mine fede hænder, eller udvikler selektiv læseforståelse og ignorerer jer. 


#ISurvivedMonday

8 kommentarer:

 1. Det har været første søndag i advent og derfor er det også jul nu, såe... Julemusik! Det er selvfølgelig ikke så fedt resten af året, men så må du jo bare fjerne det fra listen igen.. Eller lave en Jule Jam!
  Jeg kan foreslå My Only Wish (This Year) af Britney, bitch.
  (Selvfølgelig også Wham og Mariah Carey)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde godt overvejet noget julemusik. Julestemningen har bare ikke lige ramt mig endnu, men jeg synes vi skal lave Jule Jam så, til 1. december!

   Slet
 2. Nå - jamen så smider vi da noget Evanescence ind! "Bring Me To Life" og "Call Me When You're Sober" :D

  SvarSlet
 3. Uh, hvor skal jeg begynde. :-/ Må jeg virkelig kun vælge en? :-( Jeg kan godt følge de problemer du og dine forældre havde.
  Offspring - Self esteem, giver mig flashback til en tid hvor jeg hoppede rundt i mørkelilla Dr. Martens støvler.
  Da jeg gik i 6. klasse (crap, jeg er gammel) var Cotten Eye joe - Rednex landeplage. Man hørt den sang uanset om man ville eller ej, igen og igen og igen.
  Så er der Queen - I want to break free
  og
  The beach boys - Barbara Ann
  og .. nej, nu skal jeg nok stoppe. :-/

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Det er okay Louise, man må godt vælge mere end en!
   Jeg har tilføjet alle sangene. Jeg er vild med The Offspring! Jeg er faktisk vild med dem alle sammen, undtagen Cotten Eye Joe (den bliver btw stadig spillet i byen), men den er tilføjet, for som du siger, man hørte den sang uanset om man ville eller ej.

   Slet
 4. Okay, lige en mere:
  Twisted sister - I wanna rock, eller we're not gonna take it :-)

  SvarSlet