mandag den 14. november 2016

Mandags Jam #2: There's no place like home

Mandag er tilbage, jeg er tilbage, og vi er begge vildt irriterende. Det er tid til endnu en omgang Mandags Jam. Jeg har startet det, mest for min egen skyld, men også til andre nysgerrige sjæle, fordi jeg synes, at det er vigtigt at udvide sin musik horisont, noget som mange, inklusiv mig selv, ikke er så gode til.

I forbindelse med et andet projekt, var jeg nødt til at researche noget dansk musik (ikke nødvendigvis musik der bliver sunget på dansk, men bare musik af danske kunstnere), hvilket jeg tror har været meget sundt for mig. Jeg er blevet en smule skræmt af det danske musik der som regel ligger på toppen, fordi jeg simpelthen føler, at jeg bliver dummere af det - noget, som jeg ikke har råd til, for jeg er i forvejen ikke klogere end gennemsnittet, så jeg tager sgu ingen chancer.
Men efterhånden føler jeg mig lidt som en landsforræder, når jeg er så dårlig til at værdsætte alle de talentfulde musikere, der er hjemmegroet, og det viser sig da også, at det ikke er alt musik fra danske kunstnere, der giver mig lyst til at rive mine ører af. Hvem skulle have troet det?

I må meget gerne komme med nogle bud på nogle sange, lavet af folk indenfor vor lands grænser, så I kan være med til at aflive mit fordomsfulde jeg og få min horisont udvidet - noget jeg virkelig trænger til.
Men for mit helbreds skyld, må I meget gerne være lidt kreative med jeres valg, så det hele ikke ender ud i Gulddreng og TopGunn, for jeg heler stadig fra mit research arbejde i forbindelse med, at jeg skrev om Denmark Top 50 på Spotify.


Communions - Don't Hold Anything Back
Et four-piece band fra København der blev formet i 2014. Jeg er helt vild med den 80'er inspireret lyd og jeg bliver bare virkelig glad af at høre nummeret. Jeg forestiller mig, at det sagtens kunne spille til sidst, i en eller anden cheasy kærlighedsfilm, hvor hovedpersonerne har været igennem alt deres drama og in the end indser, de gerne vil være sammen, ligemeget, hvor meget hun kom til at gå i seng med hans bror og han er skyld i, at hendes kat på mystisk vis "forsvandt". Det er perfekt til en blid start på morgenen, I like it! Og har jeg lige outlinet manuskriptet til næste års Rom-Com?! Det tror jeg vist nok jeg har. 


Yung - Pills
Et dansk band fra Århus (ja, det kunne man måske have sagt sig selv). Jeg får en The Killers gone punk vibe, når jeg hører den her. Når forsangeren synger højt nok, kan man høre en hæs klang, som jeg er fuldstændig vild med. Derudover så virker det bare ikke så pisse fremtvunget det hele. Det er svært at forklare, hvad jeg egentlig mener, men det virker som om, at bandet bare har stået og jammet lidt og resultatet er rent talent og sød musik i mine ører (ikke rigtig sød musik, but you know what I mean). Jeg er i hvert fald meget imponeret.

Dúné - Never Be Alone
Jeg ved godt, at det lyder som om, at jeg aldrig hører musik fra danske kunstnere, men en gang imellem sker det faktisk, og jeg har set Dúné optræde flere gange, fordi jeg godt kan lide deres musik, men dog mest, fordi min mor virkelig, virkelig godt kan lide ham der Mattias. Rock lyden er i hvert fald smidt af helvedes til her, men jeg kan lide det. Det er en interessant lyd, og for fanden, hvor kan Mattias synge, og ja mor, han er da også meget pæn.


Alle* sange bliver tilføjet til min Mandags Jam spilleliste på Spotify, så jeg kan få en god start på ugen.

*Lisa foreslog sidste gang alle Roben og Knud sange, og jeg må sgu indrømme, at jeg ikke lige har tilføjet dem, da meningen med listen var at udvide sin musik horisont og så synes jeg måske, at vi kommer lidt ud på en skråplan, hvis vi tilføjer samtlige værker fra én artist. Beklager Lisa.

#ISurvivedMonday

6 kommentarer:

 1. Det nytter jo altså ikke noget, kun at høre en sang fra hver kunstner, det udvides din horisont ikke af. Du kan bare synge med på Tine Pingvin ligesom alle andre. ALLE ROBEN OG KNUD SANGE! (-ish)

  Meeeen hvis du bare vil have én sang, så okay. Off Bloom med Love To Hate It er mega fed, og ja, de er danske https://www.youtube.com/watch?v=erHQuLb0NQY

  Jeg tror faktisk, at der er lige så mange (hvis ikke flere) fede danske kunstnere, som der er de der irriterende Gulddreng/Gilli/Kidd typer

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror du har helt ret i at der findes mindst lige så mange fede danske kunstnere, men de drukner bare lidt i mængden, fordi særligt clubmusik bliver overrepræsenteret. Og det er altså kun sjovt, når man står hjernelam på et dansegulv, sgu da ikke en mandag.
   Men det er præcis derfor jeg laver det her, så jeg kan blive klogere, noget som vi alle kan nyde godt af.
   Tak for dit bidrag! Du fortjener egentlig 10% af min SU, men det går bare ikke, for jeg er fattig.

   Slet
  2. Har mange flere bidrag, men vil ikke overvælde dig.
   Og ja, jeg fortjener faktisk meget af din SU, men jeg er lige det store menneske og er okay med, at du selv beholder pengene.

   Slet
  3. Det er meget stort af dig.
   Jeg har allerede sat Off Bloom på listen. Er fan!

   Slet
 2. Jeg er vildt fascineret af Ida Gard, hendes stemme, samt de alternative musikinstrumenter, der bliver brugt i hendes sange - en af mine favoritter er "Burning Blue Fire" - men hvis det skal være en sang, som kan få en op på sådan en grå mandag morgen, så er det nok "Whatever It Takes to Get to China", der simpelthen er så glad og sær!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den der China sang, er et meget... interessant valg.
   Tak for dit bidrag. De er hermed tilføjet til listen!

   Slet