tirsdag den 11. april 2017

Holmen Hustlers - Kantslag (album)

Jeg vil for evigt være rock and roll to the bone, men da jeg var til Tinderbox Band Battle på Studenterhuset i Odense, hørte jeg for første gang* den fynske dancehall kvartet, Holmen Hustlers. Her blev jeg altså suget helt ind i deres mærkelige univers og pludselig stod jeg og nikkede med hovedet i takt til musikken, mens jeg kunne mærke, at bandets energi begyndte at smitte af på mig. Før jeg vidste af det, havde jeg glemt alt om headbanging og stod med armen i vejret og vippede den op og ned sammen med resten af det entusiastiske publikum. Det var lidt en aha-oplevelse for mig og en anmeldelse af deres album, Kantslag, der udkom 10. marts 2017, kommer som en helt naturlig forlængelse af dette eventyr.

*Jeg har faktisk hørt dem én gang før, i Kongens Have, men mon ikke jeg havde for travlt med at agere pauseklovn til at høre ordentligt efter. Sounds like me.


Efter mine sidste to halvlunkne anmeldelser af henholdsvis Ed Sheeran og Falling In Reverse, havde jeg virkelig brug for noget sjovt og letfordøjeligt musik, hvilket var grundtanken, da jeg første gang satte Kantslag på. Men der tog Holmen Hustlers mig alligevel med bukserne nede, for hvad jeg egentlig havde forventet at være lidt halvdumt drengerøvsmusik, viste sig at være meget mere selvreflekterende (mit nye yndlings ord), end hvad jeg havde regnet med og det var hverken helt- eller halvdumt.

Holmen Hustlers er et særpræget band, som jeg føler skiller sig ud fra mange andre musikere på den danske musikscene, ved både at være i stand til at indeholde humor og selvironi samtidig med, at de stadig tager sig selv og deres karriere dødseriøst.


Grundelementerne i deres musik er ofte tunge og dybe elektroniske reggae og hip hop beats med enkelte elementer af dubstep, men der sniger sig heldigvis stadig rigtige instrumenter ind i dette mix, hvor specielt den dybe bas, trommerne og trompeten (Fuck ja), gør at jeg også kan leve mig ind i den instrumentale del, som altid er så vigtig for mig. Det gør mig altid glad, når musik består af andet end bip bop lyde. Der er endda en guitar solo at finde på Flyt Dig! Ja, der er fandme ikke et øje tørt.
Tilsæt en blanding af sang og rap, jongleret mellem 4 talentfulde mænd, hvis vokaler hver især tilføjer noget til oplevelsen, og man keder sig aldrig!

Holmen Hustlers synger både om vigtigheden over at kunne være stolt af det musik, som man producerer, selv mange år senere (synes virkelig der er nogle danske artister, der bør tygge lidt på dén) og drømmen om at stå på scenen og fortsætte med det, som helt tydeligt er noget af det vigtigste for dem, nemlig musikken. 
De reflekterer samtidig over det der med at komme fra Udkants Danmark (I can relate), hvor de er fra og hvor er på vej hen med deres karriere og alt dette bliver gjort med humor og et glimt i øjet. Og for Holmens Hustlers fungerer det bare.


Holmen Hustlers har stort set det hele og selvom de ikke krænger deres hjerter ud på albummet (det ville heller ikke passe ind i deres univers), så er det heldigvis dybt nok til, at man ikke føler det hele bare er tom snak om ingenting. De kunne have skrevet et helt album om at ryge joints, drikke bajer og score damer og den aldrig kritiske pøbel ville sikkert være tilfreds. Men Holmen Hustlers har altså noget på hjertet - og jeg er fan!

Nu er jeg jo ret nærig med mine 5 pizzaslices, men hvad man ikke kan opleve ved at sidde og lytte til Holmen Hustlers derhjemme, er deres helt særlige energi og band dynamik, som stråler fra dem, når man ser dem live (og jeg har set dem live hele to gange, så det her ved jeg en masse om). Havde jeg fået præsenteret det her album live, så ville det muligvis udløse de magiske 5 slices. Ja, smid noget ekstra ost på, når nu vi er i gang.
Hvis jeg kan få klemt Tinderbox Festival ind i min kalender, så bliver Holmen Hustlers helt sikkert en af dem, som jeg skal se og opleve, for de besidder den særlige evne, at kunne tilføje noget ekstra til en liveoptræden (Har seriøst siddet og stenet YouTube videoer, hvor de optræder live, fordi jeg åbenbart ikke kan få nok)

Top 3 favoritter: Lige Meget, Flyt Dig!, Slå Tiden Ihjel
Top 3 værste: Kantslag, Selvtægt, Ensom Hende (Ensom Kvinde)

Holmen Hustlers er til dig, der godt kan lide: Bikstok - Raske Penge - Klumpen

2 kommentarer: