mandag den 2. januar 2017

Mandags Jam #4: Who run the world? GIRLS!

Det er mandag, men nu for første gang i 2017. Tror ærlig talt ikke at der er så meget forskel på mandage i 2016 og 2017, for det er stadig bare mandag og mandag er røv.

Jeg har været ualmindeligt glad for Mandags Jam #1, #2 og #3, samt alle jeres fantastiske bidrag til min playliste. Jeg er blevet præsenteret for bands som Kaleo og Black Veil Brides og jeg har generelt bare hørt en masse forskelligt musik, som jeg sikkert ikke ville have hørt ellers, hvilket også er hele formålet med Mandags Jam, så det vil jeg kalde en succes!

Nu har jeg nærstuderet (også kaldet en overspringshandling) Mandags Jam 2016 playlisten, for at finde ud af, hvilket tema vi skal rulle med i dag og jeg er kommet frem til, at kun 20% af sangene (se mig, et matematisk geni), er sunget af kvindelige artister, så nu skal vi sgu have nogle dejlige kvinde stemmer på bordet. Når jeg kigger på mit musikarkiv, så kan jeg også se, at der er en overflod af sange sunget og lavet af mænd, men min genrepræference er nok bare mest domineret af mænd (hvilket sikkert også er tilfældet i hele musikindustrien), så derfor rocker vi lige en mandag med noget ekstra østrogen i luften. Det passer mig også helt perfekt, for jeg er skide træt af mænd for tiden (og de er helt sikkert også trætte af mig), så stik mig nogle awesome sange, sunget af kvinder. Hurra!

Madonna – Joan of Arc
Jeg tænker, at vi ikke kan gøre det her uden en Madonna sang, for Madonna er et ikon indenfor industrien og The Recording Industry Association of America har placeret Madonna som ”the best-selling female rock artist of the 20th century” og hun er generelt set, som en af de mest indflydelsesrige kvindelige artister nogensinde, så det ville være absurd ikke at nævne hende. Jeg har valgt en af mine yndlingssange fra hendes nyeste album, Rebel Heart (2015)

Hey Violet – Guys My Age
Den her sang er så skide catchy og skal altså høres med volumen på max. Jeg er blevet ret glad for Hey Violet (tidigere kendt som Cherri Bomb), der er sgu et særligt groove over deres sange. Brand New Moves vil jeg også gerne anbefale at tjekke ud.

Against the Current – Running With the Wild Things
Deres debut album, In Our Bones, landede i 2016 og er bl.a. blevet kaldt ”pop-rock perfection” af Alternative Press. Deres lyd minder meget om Paramores tidligere materiale og jeg er fan. Det var virkelig svært at vælge en sang, fordi hele albummet er så godt, men da Chasing Ghosts og Wasteland allerede er havnet på min Best of 2016, bestemte jeg mig for at smide deres albums åbningsnummer på Mandags Jam.

Og nu kalder jeg den lige, at Rikke foreslår Get Back Up Again af Anna Kendrick, som er en sang fra den der trolde film, for den spiller Rikke altså hver eneste fucking gang der er mulighed for det. 
Så bare rolig Rikke, jeg har allerede smidt den på listen. You are welcome.


#ISurvivedMonday

11 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jeg ville ELSKE at smide noget Tay Tay på.
   Men hun eksisterer ikke i Spotify universet. Øv øv.

   Slet
  2. Det er lort, men til gengæld er der Adele på Spotify! :D

   Slet
  3. Så stik mig en sang for fanden

   Slet
  4. Alle sammen for fanden! (I Miss You eller Send My Love (To Your New Lover))

   Slet
  5. Det er helt perfekt! Jeg har overhovedet ikke lyttet nok til Adele. Shame on me.

   Slet
 2. Kvindelige forsangere ... Hmmm, jeg lytter også mest til mænd, men jeg kan da smide en del kvindelige forsangere blandt andet indenfor rock/Heavy, så her får du 5 forskellige indenfor forskellige genre.

  Halestorm - Rock:
  https://www.youtube.com/watch?v=4sXoA7B5yJo
  https://www.youtube.com/watch?v=j2OD-dV7j_I

  The pretty reckless - Rock:
  https://www.youtube.com/watch?v=bmtbg5b7_Aw
  https://www.youtube.com/watch?v=rHBxJCq99jA

  In this moment - Hvis Marilyn Manson og Lady Gaga fik en pige:
  https://www.youtube.com/watch?v=5ZF5m-vmDzM
  https://www.youtube.com/watch?v=GurkREc-q4I


  Og de sidste to som ikke er nær så rockagtige, men jeg har altid godt kunne lide dem. :-)

  Ana Johnsson: https://www.youtube.com/watch?v=5PF1bhfoRi0

  Tracy Bonham: https://www.youtube.com/watch?v=2Xi8NvSetZc

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er vild med det!
   Jeg havde faktisk også tænkt på The Pretty Reckless.
   Tror faktisk ikke jeg har hørt om Halestorm før og det er jo mega nice.
   You did it again Louise. TAK!

   Slet
  2. Anytime. ;-)
   Jeg lytter åbenbart til en del forskellig muligt musik når jeg jagter skrivemusik. ;-)

   Slet
 3. YAY, du har sat Anna på! Forevigt tak <3

  "Alive" - Sia (For hende kan vi heller ikke komme udenom jo)
  "When It All Falls Apart" - The Veronicas
  "Mr. Know It All" - Kelly Clarkson
  "Human" - Christina Perri
  "Indestructable" - Robyn
  "Dancing With Tears In My Eyes" - Kesha
  "Taking Over Me" - Evanescence
  "Judas" - Lady Gaga
  "Us" - Regina Spektor
  "Foundations" - Kate Nash

  <3

  (og som Lisa skriver; alt med Taylor Swift, men ak ja. Ikke på Spotify)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaaaaa, hvor er det godt! Så mange forskellige kvindelige artister. Det er helt perfekt. Den her mandag rocks!
   Who run the world? GIRLS!

   Slet