tirsdag den 20. december 2016

Slacker Xmas: The Christmasaurus af Tom Fletcher (bog)

Jeg var ramt af en krise i starten af december, hvor jeg følte mig mere som en Grinch, end den juletrold, som jeg burde, så jeg har haft kastet mig ud i alverdens juleaktiviteter, for at opnå en eller anden form for julestemning og jeg synes selv, at det har været en succesfuld mission. 

Vi var et smut forbi Engestofte julemarked, hvor alle mennesker på Lolland åbenbart var samlet. Vi løb nærmest igennem alle boderne, med et enkelt pitstop, der hvor der var smagsprøver på kirsebærvin og så ud og hjem igen efter en enkelt time (altså ikke en time kun hos dem med kirsebærvin, for man må fandme kun få en enkelt smagsprøve, lige meget hvor meget man roder sig ud i noget midlertidig forklædning). Det var familiehygge a la Familien Frandsen. 
Derudover har jeg set en håndfuld julefilm og bildt mig selv ind, at Macaulay Culkin ikke rigtig findes. Han hedder bare Kevin McCallister, er for evigt 8 år og ser i hvert fald ikke ud som den creep, der kommer frem, når man googler ham nu. Ved ikke, hvad det er for en prank Google har gang i. 

Og så har jeg læst en julebog. Ja, for læse kan jeg også. Der er mange talenter gemt i mig.
Jeg tænkte, at hvis der er nogen, der kan få mig i julehumør, så kan det kun være McFlys Tom Fletcher, for han har altså et usundt forhold til julen, som bl.a. indebærer jule CD'er permanent siddende i bilen, som han lytter til hele året rundt - og når julen er overstået, tæller han med det samme ned til den næste. Det er selvfølgelig også altid rart, når man sidder i juni og Tom lige tweeter, hvor mange dage der er til jul, hvis nu der er meget man skal nå.

The Christmasaurus, Tom Fletcher, McFly, Christmas, Book, bog, julebog, Slacker Satellite, boganmedelse
The Christmasaurus - Tom Fletcher - Puffin Books - Udgivet 2016 - 384 sider

The Christmasaurus er muligvis en børnebog, men hvad er en "børnebog" overhovedet? Der var sgu da et plot twist, som jeg slet ikke havde set komme og jeg var i et mindre chok, så den er også godkendt til mindre begavede voksne, som mig. 
The Christmasaurus handler om William Trundle, som er besat af dinosaurer, fordi han ikke er gammel nok til at være fascineret af bryster endnu og han bor med sin far, Mr. Trundle, som er besat af jul, fordi Mr. Trundle har opdaget de der bryster, men er ligesom ovre dét. 
Men anyways, så ønsker William sig en dinosaur i julegave og der dukker tilfældigvis et dinosauræg op på Nordpolen... Derved starter eventyret, der vil flette Williams og the Christmasaurus' historie sammen. Der er Julemanden, Elves der kun snakker i rim og magi med i historien, du ved, alle de klassiske juleelementer, men med en utraditionel dinosaur-vinkel, der gør, at det ikke er en historie, som man har hørt før. Både William og the Christimasaurus er meget specielle og har nogle forhindringer de skal igennem og ja, man føler sig lidt fjollet, når man som 23-årig sidder med en klump i halsen, fordi the Christmasaurus er så ked af, at han er den eneste dinosaur i verden, men det er edderrøvme også synd for ham.

Når nu det både er en børne- og julebog, så er der virkelig meget morale klemt ind på de der 384 sider og det er lige før, at man er bange for, at man bliver en bedre person af det. Men nu har jeg jo vrøvlet om bryster i en anmeldelse af en børnebog, så jeg er vist ikke blevet påvirket. Heldigvis.
Men jeg ELSKEDE at læse bogen og den hjalp virkelig på min manglende julestemning, så hvis man har overvejet at læse den, så kan jeg kun sige DO IT. 
Tom mestrer ord til fulde, hvilket allerede er bevist igennem hans sangskrivning, men bøger kan han altså også skrive. Ligesom jeg, er han et multitalent. 
Som bonus vil jeg lige nævne, at bogen skal filmatiseres (der går nok lang tid inden dette er på plads), men historien kommer også til at spille, som et live show fra december næste år og det første show blev udsolgt samme dag, som billetterne blev sat til salg, så jeg forudser allerede nu, at det helt sikkert vil blive en succes.

2 kommentarer: