fredag den 25. november 2016

Busted - Night Driver (album)

Jeg smider ingen pizza slices efter dette album, da der ikke findes nok pizza i verden, og derudover er jeg for inkarneret fangirl til at det ville være en fair og nuanceret bedømmelse. De kunne have optaget James Bourne spise et stykke pizza and I would be like: BEST THING EVER!

Billedresultat for night driver busted album cover

Men derfor vil jeg stadig gerne snakke om det. Altså albummet (James der spiser pizza, holder jeg for mig selv). Busted har udgivet et album der er miles away fra de 2 tidligere albums, som de har udgivet. Nuvel, det er også 13 år siden deres andet album udkom, og det meste vil gennemgå en eller anden form for forandring på så lang tid. På nær mig. Jeg er ligeså stor Busted fan, som dengang. This is forever, baby!

Da vi hørte den første single Coming Home, var jeg lidt i chok og ikke helt sikker på, hvad jeg skulle synes, fordi jeg måske havde forventet den samme pop/rock drengerøvs jam, som der er på deres tidligere albums, og i stedet fik jeg en elektronisk lyd, der mindede mere om James' soloprojekt, Futureboy, end Busted, men sangen groede heldigvis på mig og med Easy, One of a Kind og On What You’re On, vidste jeg, at Busted ikke længere var det samme, men det var stadig Busted to the core og det er alt jeg behøver.
Nu har jeg så endelig det længe ventede tredje album i mine hænder. Eller jeg har det på Spotify (men en signeret vinyl skulle meget gerne ramme min postkasse inden for nærmeste fremtid), og det er alt jeg har drømt om, plus mere.

De har fået en helt ny lyd, jeg ikke kan beskrive, som er den røde tråd gennem albummet, samtidig med at ingen af sangene lyder ens. Det er et musikalsk eventyr.
Og jeg kan ikke engang udpege min yndlings sang, for det ville være det samme, som at skulle udvælge en yndlings blandt sit afkom og sådan noget gør man ikke. Derfor venter mine forældre altid til at mine søskende er gået i seng, før de overøser mig med kys og gaver. True story.

Men jeg vil gerne nævne sange som Night Driver, fordi jeg overhovedet ikke kan sidde stille, når jeg lytter til den, eller New York, fordi James’ stemme er unreal, og Without it, fordi OH MY GOD… Ja, jeg kan altså ikke udvælge en favorit. Det er for svært. Forældre, hvordan gør I det?!

Busted 2.0 er meget langt væk fra min genre præference, men det er mit yndlings 2016 album for sure. Og jeg glæder mig til at plage mine naboer helt ustyrligt med det. Ja, jeg stopper først, når de alle sammen kan synge med. Sådan er reglerne.

Dette er et album, der skal høres, og Twitter fortæller mig, at det allerede ligger nr. 1 i UK, og det er fuld fortjent. Tillykke til Busted og tak fordi I har sørget for, at en af mine største drømme, blev til virkelighed.

2 kommentarer:

 1. "Night Driver", "Without it", "Easy", "Out of Our Minds" og "New York" er mine favoritter! (Udover "On What You're On", altså)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er virkelig alle sammen gode. Jeg er så glad for det her album,
   selvom jeg dog har bemærket at Charlie synger meget mere end de andre. Kunne godt have ønsket at høre lidt mere til Matt.

   Slet