fredag den 21. oktober 2016

Kollektiv hjernevask: Denmark Top 50

Jeg vil gerne dedikere dette indlæg til min fantastiske veninde, Lisa, who don't give a fuck, når jeg kommer med alverdens anbefalinger, men forvandler sig til min egen personlige cheerleader, når jeg begynder at brokke mig. This is for you.

Jeg føler lidt at dette indlæg bør komme med 2 advarsler. 
1. Bitch-rant incoming. 
2. Det kan være, at dette indlæg gør dig nysgerrig og du tænker "kan det virkelig være så slemt?", hvorefter du udsætter dig selv for smerten. LAD VÆRE. Det er for sent for mig, men du kan stadig nå at redde dig selv. 
 
Jeg har igennem tiden udsat mig selv, for mange dumme ting, for jeg kan godt være en lidt (meget) dum person. 
Jeg har løbet 10 km med banan-slushice i maven. Jeg kan lige så godt være ærlig at sige, at man kommer til at kaste det op. Dum idé.  
Jeg har lavet en pizza med kartoffel på. Spoiler alert, det smager overhovedet ikke som skinkepizza. Virkelig dum idé. 
Og så har jeg lyttet til "Denmark Top 50" på Spotify. Almost did not survive this one.

Causes of braincancer since 2016
Klip - Jimilian og Blak
Se Mig Nu - Gulddreng
Hva' Så - Gulddreng
Model - Gulddreng
Hvor Er Du Bro - Bro
Million På Konto - Hasan Shah
Fuckboi - Ude Af Kontrol
Nede Mette - Blak 
Slem Igen - Jimilian og Blak

Overstående sange er dem, jeg helt ufrivilligt kender til og bliver tvunget til at høre nærmest alle steder jeg går hen, når jeg for en gangs skyld forlader min lejlighed. De er grundene til, at jeg ikke går mere ud end højst nødvendigt og har skabt en nærmest Gollum lignende tilstand herhjemme.

"Denmark Top 50" er åbenbart de 50 sange, som danskerne lytter mest til via Spotify. Jeg ved ikke hvem de mennesker er, men jeg ved at mange af sangene bliver spillet i radioen, i tøjbutikker og i byen, og for mig ser det ud som et forsøg på kollektiv hjernevask. Det er umiddelbart den eneste logiske grund til at folk går hjem til dem selv og lytter videre til det skrald.

Det er selvfølgelig alt sammen for sjov. Hvis top 50 er alle dine yndlings sange, så er det også i ord..... vent lige. Er I godt klar over Gulddreng ligger både nr. 11, 19 OG 29 på listen as we speak?! Er det her skjult kamera, hvor Gulddreng sidder ude i baglokalet helt forvirret og råber "STOP, DET VAR EN JOKE. HVORFOR BLIVER I VED?"

Jeg synes altså vi mangler lidt variation på den liste.

Jeg er 100% med på at folk skal høre, hvad end musik, der behager dem, for det er heller ikke alle der kommer i bukserne, når de hører min yndlings musik, men jeg synes dog stadig, at vi skal huske at skelne mellem faktisk musikalsk talent og noget, som ikke kan være andet end en fucking joke.

Jeg har brug for en kæmpe stor dørmand til musikindustrien, der kan tage Bro, Blak, Jimilian og resten af specialklassen i hånden og føre dem langt væk fra alle radiostationer og fortælle dem, at det er okay de leger, så længe de gør det stille. Det er selvfølgelig ikke deres skyld, at deres musik er populært - men jeg har svært ved at udpege den egentlige synder, for der er sgu ikke nogen der tør stå frem og sige "Ja, det er mig der har hørt Nede Mette 50.000 gange, men jeg kan altså sygt meget identificere mig med den. Jeg er også totalt meget nede... Mette"

Og af alle de gange jeg har brokket mig over den dalende kvalitet af musik, hvilket sker jævnligt, for jeg er studerende, så har ikke så meget andet at lave, så får jeg ALTID svaret "Jamen vi kan jo ikke rigtig lide det, det er jo lidt for sjov" 
All right. Humor er subjektivt, ligesom musik tydeligvis er, men den her "joke" har altså taget overhånd, når den ender på top 50. 
Hvordan en sang der hedder "Fuckboi" er havnet på den liste, er mig virkelig en gåde. Alene navnet på sangen får min hjerne til at visne.

Jeg har virkelig prøvet at forstå, hvad det er, der gør den her slags musik attraktivt for folk, men det giver umiddelbart ingen mening. Der er intet musikalsk talent og ingen dybe sangtekster at komme efter, hvor jeg umiddelbart ville argumentere for at der burde være mindst én af de ting, for at opnå en eller anden form for succes, men åbenbart ikke.
For at være ærlig, så har jeg lidt mistet tiltroen til mine medmennesker og når jeg hører "hvor er du bro", så får jeg ikke rigtig lyst til at headbange, så meget som jeg får lyst til at sætte ild til verden. 

Jeg er vildt interesseret i at høre andres vurderinger af den her trend, hvor alle med en computer og mulighed for at autotune sin stemme til ukendelighed, kan få lov til at lave en landeplage. 
For jeg har jo ikke nødvendigvis ret i alt det jeg brokker mig over, men hvis du er blevet udsat for det her musik over en længere periode, må din hjerne efterhånden være så stærkt medtaget, at jeg helt automatisk har lidt mere ret. Trold > mongolos (Det er mig der er trolden forresten)

Jeg er godt klar over, at der faktisk findes nogle vildt talentfulde musikere, der laver rigtig god musik der også er på listen, hvilket gør mit musikhjerte glad... i 2 sekunder. For det negative overskygger det positive og jeg ville være enormt flov, hvis Denmark Top 50 skulle afspejle den musik jeg lytter til. Så lad lige være. 
Lad være med at blive hjernevasket af radiostationerne, og når tøjekspedienten siger "Kan jeg hjælpe med noget?", så siger du "Ja tak, du må gerne skifte musik". (Det har jeg prøvet, men de gør sgu ikke noget ved det, så tænker de er længere i hjernevaskeprocessen og ikke står til at redde) 

Vi har brug for folk, der ikke bare lytter til det der er populært lige nu, vi har brug for folk, der forstår funktionen af søgeknappen på Spotify (der er en hel verden udover top 50) og vi har brug for folk, der kan give plads til og værdsætte dem, der faktisk har talent, for det er en sjælden gave og de bør ikke miste deres chance for succes til en der synger: "Jeg er på en beskidt mission. Jeg skal have mig noget tissekone". 

Jeg har brug for et oprør! Jeg har brug for et hunger games, hvor vi slipper alle talentløse "musikere" løs i en arena, hvor de kan synge hinanden ihjel (bliver en kort proces) indtil der kun er en enkelt tilbage, som vi alligevel ikke lukker ud, for hvorfor skulle vi?
Eller måske har jeg bare brug for en pizza (helst uden kartoffel)...

#MakeMusicGoodAgain

4 kommentarer:

 1. PIZZA og god musik til folket! Hørt!

  SvarSlet
 2. "Jeg har brug for en kæmpe stor dørmand til musikindustrien, der kan tage Bro, Blak, Jimilian og resten af specialklassen i hånden og føre dem langt væk fra alle radiostationer og fortælle dem, at det er okay de leger, så længe de gør det stille." Jeg var ved at dø af grin indvendigt - så rigtigt!!!!
  Min teori om dårlig pop; dårlig pop - eller det som også ofte ender med at blive vildt populært - er som regel en catchy melodi og et nemt og catchy omkvæd. Vi har stadig masser af dygtige popmusikere i Danmark (tror jeg baseret ud fra meget lidt lytning til P3 og Nova) - det er bare det andet, der hitter, som det altid har gjort... jeg mener, når vi kigger tilbage på mange af popklassikerne fra de gode gamle dage, så var mange af dem sgu på samme niveau som specialklassen i dag.
  Jeg vil prøve og tage mig sammen til at spørge om at få skiftet musik næste gang en ekspedient spørger, men jeg er sikker på, at de vil sætte rap og dancehall lige så lidt som rock! Still; Viva la (quiet) revolucíon!

  SvarSlet
 3. Go Kristine, go go Kristine ����

  SvarSlet
 4. Jeg indrømmer gerne at jeg heller ikke forstår de dumme lister, men nogen gange er det nemt med en top 50 på min youtube app, når jeg feks skal gøre rent eller køre bil. Ellers prøver jeg faktisk at holde mig langt væk og kun høre det musik, som siger meget noget.

  Noget af det jeg elsker mest ved musik er at der er sååå meget forskelligt. Jeg kan faktisk li det meste og nyder er man kan høre noget efter ens humør osv..

  Og så skal de her radioer stoppe med at stoppe dårlig dansk teenage p..... rap ned i halsen på os. Tit er der jo en grund til at musikken når til en top liste.. det er sku ikke engang altid *Kunsternes* egen valg.. ha ha.. Og sorry for at bruge ordet - kunsternes.. det er totalt malplaceret.. ha ha ..

  Rigtig god dag til dig..

  Knus Jeanette <3 - http://www.jeasblanketanker.dk/

  SvarSlet